Rulo şekillendirme makinesi bileşenleri

Rulo şekillendirme makineleri, haddeleme rafları, makaralar, rulmanlar gibi bileşenlerin yanı sıra bu parçaları koruyacak bir mahfaza ve silindirleri hareket ettirecek bir itici kuvvetten oluşur ve rulo şekillendirme makinelerinin çalışması için, ayarlanması gereken mekanik ve elektrikli ekipmanlara ihtiyaç vardır. Güç ve silindirlerin dönüş hızının yanı sıra kontrolü de gereklidir.
Şekillendirme rafları kalıp sayısına ve birbirlerine göre düzenlerine göre bölünür. Şekillendirme rafı, farklı şekilde çalışan iki silindir, üç silindir, dört silindir ve altı silindir ve uydudan oluşur.

Farklı tipte rulo şekillendirme makineleri

Her biri belirli bir görevi yerine getiren farklı türde rulo şekillendirme makineleri vardır. Bu cihazların türlerini ve nasıl çalıştıklarını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

LSF rulo şekillendirme makinesi

Bu tip rulo şekillendirme makinesi, inşaat yapılarında sahte duvarların içinde kullanılmak üzere farklı boyutlarda C-formu ve U-formu kesitler yapmak için kullanılır. Bu tip makineler, kalıplar arası mesafeyi değiştirebilme ve farklı genişlikler üretebilme özelliğine sahip bobin açıcı ve kesme ve panço takımları ve form verme setini içermektedir.

Çömlekçilik tasarım rulo şekillendirme makinesi

Bu tip makineler çanak çömlek şeklinde levha yapmak ve basamaklı çömlek şeklinde levha yapmak için kullanılır. Bu tip köpük ruloda ayrıca bir bobin ve bir takım renkli tabakalar ve bir kademeli pres ve son kesim bulunur.

Çatı kaplama rulo şekillendirme makinesi

Bu tip rulonun iki tipi sinüzoidal rulo şekillendirme veya panjur ve trapez rulo şekillendirme vardır.

Sandviç panel rulo şekillendirme makinesi

Bu tip rulo şekillendirme makinesi, sandviç panel uygulaması için şekillendirilmiş levhalar üretmek için kullanılır.